Oltiin tänään sitten Onnin kanssa Huittisissa luonnetestissä, tuomareina oli Jorma Lankinen ja Sirkka Lempinen. Aikalailla oletetusti koira toimi, tosin pieniä yllätyksiäkin tuli:

-toimintakyky +1 kohtuullinen
-terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
-puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
-taistelutahto -1 pieni
-hermorakenne +1 hieman rauhaton
-temperamentti +1 erittäin vilkas
-kovuus +1 hieman pehmeä
-luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
-laukausuvarma +++

Kokonaispisteet +112

Muita kommentteja tuomareilta oli mm. että Onni on hieman itsepäinen (kukapa mopsi ei olisi) ja esittää tilanteissa monesti kovista, kivaksi ja vähän ehkä hölmöksikin koiraksi myös kehuivat =).

Yllättävintä oli juuri tuo puolustushalun intensiteetti. Mopsi uhkailutilanteissa seisoi tukevasti mamman ja uhkaajan välissä ja haukkui "tosi uskottavasti". Toki uhkailijan lopetettua uhkailunsa Onni hyppäsi syliin rapsuteltavaksi - puolustusHALUAhan siinä juuri mitattiin, ei kykyä :). Kovuuden arvosana "hieman pehmeä" oli myös yllättävä, sillä kyllä se nyt "peruspotkimiset" on aina kestänyt. Ja kotioloissahan Onni ei pelästy/pelkää mitään, mutta kai sitten kun tynnyri menee kolisten muutaman sentin päästä, sitä hieman pitää tutkailla ennen kuin ollaan taas tynnyrin kanssa ystäviä. Myöskin taistelutahdon vähyys oli hieman yllätys, koska kotioloissa Onni repii ja retuuttaa leluja sekä noutaa mitä vaan - vieraan ihmisen kanssa vieraissa oloissa olikin sitten eri juttu. Tuomarit sanoivatkin, että luultavasti Onnin leikki on opittua leikkiä, mutta sisäsyntyistä eteenpäin vievää taistelutahtoa on hintsummin. No, me mennään sitten edelleen eteenpäin nakin voimin=)