Ei voi vieläkään uskoa... Mopsi yllätti jälleen, tosin tällä kertaa positiivisesti. Ensimmäinen alokkaan ykköstulos huippupistein on nyt plakkarissa! Hyvä Me!


"Tavallisen" koiran kanssa ei kai olisi yllättävää, että liikkeet sujuivat kisassa treenien malliin, mutta tältä koheltajamopsilta se on huippusuoritus! Pienen meriitiin ottaa kyllä myös ohjaaja, sillä "uusi" kokeilu toimi: Kisatilanteessa monet ottavat koiran lähes suoraan autosta kentälle omalla vuorollaan, jotta koiralla riittäisi intoa ja virtaa sekä vapauttavat ja kehuvat taputellen koiraa aina liikkeiden välissä.  Meidän tapamme oli päinvastainen: Mopsi  yli 1 tuntia aikaisemmin kehän laidalle, treenausta makupalojen kera ja pieniä ulkolenkkejä. Kehään mentiin paikallamakuuryhmään sivulla nätisti käskyn alla ja poistuttiin myöskin. Kehän ulkopuolella sai sitten namia ja vapautuksen. Omien yksilöliikkeiden kanssa toimittiin samoin. Kehään seuraten (hidasta bravuuriseuraamista!) ja kaikki liikkeet putkeen! Ei siis tauon taukoa mopsille, liikkeestä toiseen siirryttiin tiukasti sivulla käskyn alla seuraten. Kehästä vielä ulos myös seuraamalla ja kehänauhan ulkopuolella nätistä seuraamisesta vapautus, namia pussikaupalla suuhun ja kehuja. Kyllä mopsilla näköjään aina silloin tällöin kärsivällisyys riittää!

Ja vielä liikekohtaiset pisteet:

Luoksepäästävyys 10

- Vaikka pusuttelikin tuomaria...

Paikallamakuu 2min 10

- Makasi kuin tatti paikoillaan, ei hievahtanut kertaakaan eikä vilkaissut kehenkään. Tuijotti vain 20 metrin päässä olevaa ohjaajaa tarkasti. Ohjaaja muisti ehkä kaksi kertaa hengittää minuutin aikana.

Seuraaminen taluttimessa 9

- Kivan näköistä, irtosi hieman täyskäännöksissä.

Seuraaminen taluttimetta 8,5

- Ihan mukavaa, kontakti säilyi suht koko ajan, käännökset vielä väljiä (ohjaajan huom: Miksi et käyttänyt täyskäännöstä vasemman kautta???)

Liikkeestä maahanmeno 10

-  Eipä moitittavaa!

Luoksetulo 10

- Vauhdikas bravuuri, tiiviisti viereen! (Katsojien mielestä näytti hauskalta, kun mopsi juoksee täysillä? Miksihän?)

Liikkestä seisominen 9

- Istahtu viereen ennen viimeistä käskyä - oma-aloitteisuudestahan tokossa menee pisteitä;)

Estehyppy 10

- Täyden kympin suoritus! Vaikka eilen ei vielä näyttänyt kovin lupaavalta...Ohjaaja tajusi siis päivän ennen kisaa, ettei tokon hyppyä ole harjoteltu viimeiseen 3 kuukauteen. Agihallilla sitä sitten kokeiltiin agitreenien jälkeen ja huonolta näytti... Yksi onnistunut hyppy saatiin aikaiseksi ja kauhulla kisaa odotettiin. Toisaalta hyppy on ollut yksi Onnin braavureista aiemmin, onneksi muisti palasi tositoimissa!

Kokonaisvaikutus 10

- Iloista ja menevää menoa!

Kuvassa "Onnellinen" voittaja!

Seuraava kisa olisi maaliskuun alussa. Oikeus kilpailla avoimessa luokassa jo olisi, mutta eiköhän me vielä alokkaassa pysytä ja koitetaan, jos lisää ykköstuloksia joskus rapsahtelisi, enää ei silti ole mitään paineita! (Niinhän sitä nyt sanotaan, mutta mitenkäs sitten kun kisa lähenee...Kisajännitys on aina tällä ohjaajalla aivan mahdoton...)