Agiltystartti oli suunnitelmissa suorittaa tänään, kotikisoissa. Kuinka sitten ollakkaan, viimeiseen 4 viikkoon ei päästy treenaamaan oman sairastelun vuoksi ja agistartti siis yhä siirtyy. Treenit maanantaina menivät kyllä niin hyvin  - ettei se enää edes harmita. Taisi pieni tauko tehdä meille terää. Kisakalenteria siis tutkailemaan, josko vielä tänä vuonna startattaisiin... Tai viimeistään heti alkuvuodesta kotikisoissa.

ALO-luokka on nyt jätetty TOKOssa taakse ja on kivaa, kun saa painottaa treeniä vähän eri asioihin. Kaukokäskyt alkavat sujua jo pidemmältäkin matkalta (AVO 5m) ja noutoon on saatu ekstravauhtia, kun se ennen oli vain "nopea", niin nyt se on "supernopea". Jättävien liikkeiden treenaaminen on vähäistä, silloin tällöin vain kisanomaisesti, koska ne ovat lähes samat kuin ALOssakin. Luoksetulon pysäytyksessäkin ollaan hyvässä vauhdissa, hieman vielä matkaa kun saadaan pidennettyä, niin hyvää tulee.

BH:ta eli palveluskoirien käyttäytymiskoetta silmällä pitäen on aloitettu myös treenaaminen. Aikapaljon samoja juttuja, kuin ALO-luokassa siinä vaaditaan - seuraamiset ja paikallamakuu ovat lähinnä vain pidempiä. Tulee mukavaa vaihtelua seuraamistreeniin, kun välillä ottaa henkilöryhmää ja toisen koiran ollessa paikallamakuussa.

Oiskos sitten aika julkistaa uusia tavoitteita? Mikäli koira vaan pysyy terveenä, niin ensi vuodeksi voisi ajatella TK2 koulutustunnuksen ja BH-tunnuksen hankkimista. Ja tietenkin ne agilitystartit - muuten agiin ei tulostavoitteita vielä.

PS. Pitäisi kai tässä kohtaa vähän jarrutella - onhan koira mopsi, mutta.... On se mopsikin koira! Ja aivan liian vähän arvostettu harrastuskaverina! Sillä mopsi on juuri passeli harrastuskaveri: Innostuu treenaamisesta ja uuden oppimisesta, mutta osaa kuitenkin vedellä sadepäivänä hirsiä sohvalla mamin vatsan päällä=)