Saatiin peruutuspaikka viime lauantain toko-kisaan Raumalle. Lauantai-aamu ei alkanut mitenkään aurinkoisissa merkeissä, vaan vettä satoi jo jonkun verran matkalla kisapaikalle. No, kaikkea muutakin kommellusta oli kyllä luvassa...

Kisat aloitettiin totuttuun tapaan luoksepäästävyydellä (10p) ja paikallamakuulla, josta yksi koira singahti haukkuen linnun perään ja vei mukanaan 3 muuta koiraa - mopsi sen kuin nökötti paikallaan, vaikkakin hyvin tarkkaavaisena. Siispä 10p myös paikallamakuusta. Yksilöliikkeitä lähdimme suorittamaan luokan viimeisinä. Seuraaminen kytkettynä oli mukavan näköistä (8,5p), juoksuosuus edelleen on epävarma (joko hidastelee tai sitten hyppii innoissaan).

Sitten alkoi tokoilu vaikuttaa enemmän mopsi-show´lta"... Seuraaminen taluttimetta oli jo jotain melko hauskaa katseltavaa...Vähän väliä koira sinkoili sinne tänne, kunnes lopulta liikkeenohjaaja lopetti liikkeen. Huh. Siinä kohtaa oli selvää, että hepuli on nyt liian lähellä. Päätin kuitenkin yrittää, jospa muutama liike vielä saataisiin harjoituksen vuoksi tehtyä. Sade alkoi pikkuhiljaa yltymään ja liikkestä maahanmenossa oli katsojilla jo naurussa pidättelemistä. Pieni mopsi oli siis taas kesken kaiken keksinyt, ettei märkään maahan voi mennä makaamaan - tällä kertaa piti jäädä ns. leikkiinkutsu-asentoon (eli peppu jäi ylös) odottelemaan, koska mami palaa viereen... Tuomarikin totesi, että on vaikea arvostella liikettä, sillä säännöt sanovat, että koira on silloin maassa, kun sen kyynerpäät koskettavat alustaa. Saimme siitä lopulta 5p.

Kaiken kruunasi lopulta luoksetulo. Onni jäi nätisti istumaan ja odottamaan kutsua, mutta kutsun kuulleessaan päässä naksahti "hepulipakkosaadahepuli"-vaihde päälle. Siispä koira juoksi tuhatta ja sataa kohti, vähän ennen minua käänsi suuntaa ja juoksi n. 4 kertaa itseni ympäri kymmenen metrin säteellä. Tässä vaiheessa katsomosta ja kehästäkin kuului jo melkoinen naurunremakka... Hauskinta tässä lopulta oli, että mopsi palasi viereen istumaan ilman eri kehotusta - toki 4 kunniakierrosta vei liikkeen arvostelun nollille. Kaatosade yltyi ja mopsi oli jo sellaisessa hepuli-tilassa, että nähtiin parhaaksi keskeyttää kisa.

Ja tästä pitäisi uskaltaa mennä kohti seuraavaa kisaa...Nyt on kyllä edessä mopsilla viikon treenitauko, kun ohjaaja yrittää miettiä keinoja säilyttää jonkinlainen "toko-uskottavuus" mopsilla kisatessa ;)